Kyllingebryst med hvidløg og grillede courgetter med hvidløgsolie

Kyllingebryst med hvidløg og grillede courgetter med hvidløgsolie

4 stk. kyllingebryst med hvidløg
2 courgetter
2 fed hvidløg
4 spsk. olie

Flæk courgetterne i to. Pres hvidløg ned i olien og smør det ud på skærefladen af courgetterne. Krydrer med salt og peber. Grill eller steg dem i ovnen til de tager farve. De svinder ind pga. stort væske indhold, men smager dejligt alligevel.

Grill eller steg brysterne ca. 5 minutter på hver side til saften er klar, når der trykkes på dem.

Forloren hare

Forloren hare

Forloren hare er en klassisk kødret baseret på fine råvarer fra Slagter Mortensen. Den hjemmelavede "falske hare" er ren mormormad - og naturligvis beklædt med bacon.

Sådan gør du: Varmluftovn 180 grader - 45 til 60 minutter.

Serveringsforslag: Kartofler, ris eller paste.

Krydret kødsauce med båndpasta

Krydret kødsauce med båndpasta

 

1 løg

2 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 renset rød chili

1 spsk. olivenolie

50 g bacon i små tern

600 g hakket oksekød,

1 ds. flåede hakkede tomater

2 dl bouillon

2 tsk. tørret oregano

Salt, peber

 

Ca. 400 g båndpasta

 

Tilbehør:

Friskrevet parmesan og salat

 

Hak løg, bladselleri, hvidløg, gulerødder og chili fint. Pas på chilien, er den meget stærk, så spar på den. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. tilsæt tomater, bouillon og oregano. Lad saucen simre ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

 

Kog pastaen efter anvisning på pakken, og afdryp den i en sigte.

 

Vend pastaen i kødsaucen, og server straks med friskrevet parmesan og salat.

 

Kyllingelår på risotto

Kyllingelår på risotto

 

5 kyllingelår

Det grønne fra 3-4 porrer 

5 hele fed pillede hvidløg 

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand 

150 champignon

3 dl. vilde ris

 

Tomater, groftsnittet porrer, champignon og de hele hvidløg lægges i ildfast fad. Risene fordeles ovenpå, og der krydres med salt, peber og karry. Hæld ca. 3 dl vand ved, og læg kyllingelårene ovenpå. De krydres efter behag

Fadet dækkes med stanniol, sættes i kold ovn.

Sæt ovnen på 200º C og bag det ca.. 5 kvarter.

De sidste 15 min uden stanniol.

 

1 til 5 af 32

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7