Økologisk frilandsand fra Gothenborg 3,0 - 3,2 kg

Gothenborg Anden er økologisk- og ægte frilandsopdræt. Ænderne lever et naturligt og aktivt udeliv på kløvermarkerne og i skovbunden omkring gården. Resultatet er sunde, velnærede og glade dyr med flot kødstruktur og ren smag af fjerkræ som i gamle dage. Nyd Gothenborg Anden - så bliver din andesteg ikke bedre! "Begrænset parti"
478,00 kr

Lagerstatus: På lager

478,00 kr

Næste levering: Onsdag til hele Danmark

Beskrivelse

Detaljer

Store flotte frilandsænder
Juleaften i selskab med Gothenborg Anden er smagen af natur, økologi, dyrevelfærd og fjerkræ som i gamle dage

Giv dig selv en (jule)gave…
Vær på forkant og køb allerede nu Gothenborg Anden til julemiddagen.
-  Så bliver din andesteg ikke bedre!

 

I 1996 tog Lone og Lars Hedegaard beslutningen om at gøre tingene på en ny måde, som måske er lidt gammeldags. Med udgangspunkt i, at dyr skal opdrættes udenfor, hvor de hører til, blev parret på landbruget Gothenborg de første økologiske andeopdrættere i Danmark.

Gothenborg Anden er en Mulard, som er en krydsningsand mellem den hvide landand og moskusanden. Det er en landrace, som trives bedst på friland. 

Det er godt at være and på Gothenborg, hvor de har stærke principper for økologi og dyrevelfærd. Produktionen drives med stor respekt for dyrenes naturlige adfærd. Fuglene får lov at vokse naturligt og langsomt. Er 14 uger på græs på kløvermarkerne og i skovbunden, mens græsset spirer og nærer. De får et tilskud af økologisk foder. Ænderne har god plads til bevægelse og vand til at rense fjerdragten i.

Resultatet er sunde og velbyggede økologiske frilandsænder, der får topkarakterer af kokke landet over. Anden er smagfuld med mørkere kød, som er kendetegnende for moskusanden. Perfekt fedtlag. eGastro nyder at sende god smag og kvalitet til folk i det ganske land - i dette tilfælde de store og kødfulde Gothenborg Ænder.

Markerup slagteri:
Gothenborg vægter dyrevelfærd fra ælling til bord. Derfor køres ænderne til Markerup Slagteri, hvor der vises respekt for dyr og mad. Alt fjerkræ håndslagtes og får en meget nænsom behandling. Alle processer går langsomt og tager den tid, der skal til for at behandle kødet ordentligt. Et lille privat slagteri med høj slagtekvalitet. Gothenborg Ænderne slagtes efter sommeren og fryses.

Naturligt sunde og velsmagende:
Fuglene får lov til at vokse langsomt og naturligt på mark og i skovbund henover sommeren, når græsset er i vækst. De får et tilskud af økologisk foder. Gothenborgs fjerkræ lever et naturligt, aktivt udeliv på kløvermarkerne og skovbunden omkring gården, og er derfor sunde med et naturligt stærkt immunforsvar. Det spirende græs sammen med motion og bevægelse giver glade, velnærede dyr og uforlignelig smag og struktur til kødet.

- Derfor slagtes ænderne i oktober måned 2016 og lægges på frost, det giver den bedste smag

Vægt:
3.000 - 3.190 gram.

Optøgning:
2 døgn i køleskab +5 grader på et fad, så det ikke drypper på andre varer i køleskabet.

 

Tilberedning:

Sådan Steges eGastro - Gothenborg anden.

Tag indemaden ud af anden - skær evt. flomme, grump og det yderste vingeled af, dette kan bruges til sovsen.
Gnid anden med salt. Fyld den med fx æbler og svesker.

Sæt anden på rist midt i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft).
Kom vand i bunden af bradepanden.
Steg i ca. 3 timer, gerne med brystet nedad den første time.
Slut af med at brune ved 200 grader i ca. 10 min.

Lad anden hvile med ovndør på klem i ca. 1/2 time før udskæring.
Til saucen sies skyen. Jævn saucen med mel eller maizena og smag til efter tilbehøret.

De varmeste jule hilsner fra eGastro.

Glædelig jul.