Ostehuset

Om Ostehuset

Ostehuset Lemvig ligger dør om dør om Slagter Mortensen
i Vestergade – tæt på Lemvig Havn og Limfjorden.

Her sælges alle former for oste. Ikke mindst forskellige
specialoste fra små og mellemstore mejerier.
Lemvigegnen har mange økologiske mælkeproducenter,
og Ostehuset har derfor naturligvis både den prisbelønnede
Vesterhavsost og Rav-Osten fra Thyborøn. Begge er egns-oste,
der produceret hos Thise Mejeri af mælk fra lokale øko-landmænd.

Vesterhavsosten er langtidslagret i den salte havluft ved Bovbjerg
Fyr, mens Rav-Osten er lagret sammen med ravstykker fra Thyborøn.
Ostehuset Lemvig deler køkken med Slagter Mortensen og rører
selv blandt andet en hvidløgsost. Og i slagterens røgeri er der plads
til ryge Ostehusets egne røgede brie.

På hylderne i Ostehuset finder man naturligvis også alt i tilbehør
til det gode ostebord: Surdejs-grovbrød, oliven, rødvin, marmelade,
relish og så videre.

Personalet er altid klar med gode råd og tips til valg af oste og anretningen.
Peter Mortensen, der er også driver Slagter Mortensen, åbnede
Ostehuset i 2012.
Han kan som regel træffes i en af de to forretninger.